Crêpes med räkfyllning

Crêpes går all fylla med i princip vad som helst. I de här gömmer sig en matig fyllning av räkor, ägg och kokt potatis!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Crepessmet:
  • 2 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemöl
  • Salt
  • 50 g smör
  • Fyllning:
  • 2 kokta potatisar
  • 2 kokta ägg
  • 4 dl riven västerbottenost
  • 400 g skalade räkor (handpillade)
  • 2 citroner
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 knippe gräslök
  • 1 romansalladshuvud

Gör så här

  1. Crepessmet:
  2. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Stek tunna crêpes i smör i en liten stekpanna.
  3. Fyllningen:
  4. Blanda räkor, tärnad potatis, ägg och citronskal. Fyll crêpen och gratinera på 200 grader i ugnen med västebottenost i cirka 10 minuter.
  5. Garnera med romansallad och servera.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept