Curryfisk med räkor

Curry och fisk är bra smaker tillsammans. I stället för rödspätta kan du välja mer miljövänlig alaska pollock eller gösfiléer.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g spättafilé, färsk eller fryst alaska pollock eller gösfiléer
  • 400 g räkor, med skal
  • 3 dl ris, långkornigt
  • 1 msk margarin
  • 2 tsk curry
  • 6½ dl vatten
  • Sås:
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk curry
  • Räkspadet
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • Lite hackad dill till garnering

Gör så här

  1. Lägg ut de tinade fiskfiléerna. Salta lätt och vik dem på mitten.
  2. Skala räkorna, lägg skalen i en kastrull. Slå på 4 dl vatten och koka skalen kraftigt 5 min. Sila från och kasta skalen.
  3. Fräs margarin med curry i en kastrull. Rör ned riset och slå sedan på vatten. Koka riset.
  4. Lägg fisken i en låg vid panna och slå på räkspadet. Sjud sakta under lock tills filéerna är klara. Tag upp dem med hålslev och lägg dem på varmt fat. Håll dem varma.
  5. Sås:
  6. Fräs margarin och curry, pudra med mjöl och späd med räkspadet från koket samt grädden och buljongtärningen. Koka sakta 5-10 min. Slå såsen över fisken och garnera med räkor och dill.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ullac

Fisksoppe-gryta

Detta är ett mellanting mellan fiskgryta och soppa. Äts i djupa tillrikar. Man kan byta ut grönsakerna, man behöver ju inte alls ha både…