Currymarinerad entrecote med apelsinglace, potatis- och lökspett

Här används både marinad och glace. Curryn lyfter fram apelsinsmaken i glacen och apelsinen i glacen ger en fantastiskt vacker färg åt köttet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte á 180-200 g
  • Currymarinad:
  • ½ dl rapsolja
  • 1 msk curry
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Apelsinglace:
  • Strimlat skal av 2 apelsiner
  • Färskpressad saft av 5 apelsiner
  • Strimlat skal och saft av 1 lime
  • ½ dl flytande honung
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • Potatis och lökspett:
  • Blötlagda träspett
  • 16 kokta färskpotatisar
  • 8 färska lökar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden i dubbel plastpåse och stoppa i köttet. Marinera i kylen minst 5 timmar.
  2. Glace: Strimla apelsin- och limeskalet med zestjärn eller potatisskalare. Pressa frukterna. Blanda och koka skal, saft, honung och vinäger tills ca 1 dl simmig glace återstår. Låt den svalna.
  3. Spett: Trä upp 4 potatisar per spett. Klyv löken på längden och trä upp den på spett. Häll på olja, salta och peppra. Grilla spetten bredvid köttet.
  4. Grillning: Vänta på fin glöd ca 30 minuter. Grilla det marinerade köttet ca 3 min på varje sida. Pensla med apelsinglace efter grillningen och dela då gärna köttbitarna i mindre bitar, så att alla kan förse sig efter egen önskan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr