Currypilaff med kyckling och sockerärter

Vardagsgott för curryälskare. Curry och dragon sätter piff på riset. 490 kalorier per portion 11 g fett 43 g protein 51 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 msk curry
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl hönsbuljong (vatten + 2 msk konc kycklingfond)
  • ½ msk torkad dragon
  • 500g kycklingfilé
  • ½ tsk salt
  • 2 krm mald svartpeppar
  • 150 g sockerärter
  • 2 krm flingsalt

Gör så här

  1. Skala och skiva löken, bryn den med curryn i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt ris, buljong och dragon. Låt koka upp och puttra under lock på svag värme 15 minuter.
  2. Skär kycklingen i bitar, salta och peppra.
  3. Stek dem i 1 msk olja 5-6 minuter.
  4. Koka sockerärterna 2 minuter i lättsaltat vatten, skölj dem i kallt vatten.
  5. Blanda ris och kyckling på ett stort fat eller i en skål. Strö över flingsalt och servera med sockerärterna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…