Currypilaff på räkor

En god risrätt med räkor och ananas. Vi brukar ta en ljus brödskiva med ost till också, smakar ännu bättre.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ kg skalade räkor
  • 3 skivor ananas
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • 1½ msk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • Saften av ½ citron (eller limejuice)
  • 2 ½ dl fiskbuljong
  • 3 dl kaffegrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk margarin
  • 2 msk mjöl

Gör så här

  1. Skär ananasen i småbitar. Skala och hacka löken.
  2. Lägg 1 msk margarin i en kastrull och låt det fräsa upp. Lägg i den hackade löken och låt den fräsa på svag värme i 3-4 minuter.
  3. Slå i curryn, rör om, tillsätt tomatpurén och rör om.
  4. Slå i fiskbuljongen och 2 dl kaffegrädde. Låt sakta sjuda i 15 minuter. Se till att det inte kokar över. Smaka om du behöver mer salt än det som redan finns i buljongen. Peppra. Sila såsen och slå tillbaka den i kastrullen. Låt den koka upp igen.
  5. Vispa i en margarin-mjölblandning på 2 msk av varje, vispa även i citronsaften. Låt puttra 6-7 minuter.
  6. Nu lägger du i räkorna och ananasen. Slå i resetn av grädden eller så mycket att du får såsen lagom tjock. Låt kastrullen stå kvar på spisen någon minut så att räkor och ananas hinner bli genomvarma. Men inte för länge, då blir räkorna sega. Servera med ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…