Den godaste västerbottenspajen

Den godaste västerbottenspajen, från en äkta västerbottning :) Den är sååå GRYMT god!!! Snålvattnet rinner bara jag tänker på den :P Otroligt omtyckt!!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 100 g margarin
  • 2 dl finriven Västerbottensost
  • 3 dl mjöl
  • 3 msk filmjölk
  • Fyllning:
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 75-100g philadelphiaost
  • 1 finhackad rödlök
  • Topping:
  • tomat
  • ½ gurka
  • 100g räkor
  • 1 kruka dill
  • Löjrom om man vill

Gör så här

  1. Blanda pejdegen och tryck ut i form, ca 23-24 cm i diam.
  2. Förgrädda pajdegen i 200 grader i ca 20 min, låt sedan kallna.
  3. Blanda fyllningen och bred över.
  4. Dekorera med räkor, gurkstavar, dill och ev löjrom.

Kommentarer

Man ska inte grädda pajen efter man fyllt pajen, den ska vara kall!
Kokta hackade ägg är ochså gott att ha i smeten...ML
Hej! Hur länge gräddar man pajen efter att man lagt på fyllningen? (Från en som aldrig gör paj annars)
Hej, ska man inte grädda pajen när fyllningen är ilagd?
Tusen tack! Min underbara svärmor lagade underbar västebottenpaj men du har lyft det hela en dimension till. Underbart gott tillsammans med kräftornana! Tusen tack! Mats
Testar denna ikväll, men skall man inte grädda igen efter fyllningen är pålagd? Verkar bli så lös annars!
Måste testa denna nu när vi ska ha kräftskiva! Tack för receptet!
Pajen var verkligen supergod!! Den kommer att göras flera ggr =)
Pajen var super god! Hela sällskapet ville ha receptet =D
Men va roligt att höra:)
Denna pajen var supergod, vi var 26 personer som tyckte den var helt suverän.

Liknande recept