Den nakna laxen med tillbehör

Ugnsstekt lax med smakrik sås. Serveras med morötter, sparris och bondbönor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg färsk lax
  • 2 msk citronpeppar
  • Sås:
  • 1 citron
  • 2 msk mejram
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl crème fraiche
  • Tillbehör:
  • 12 små fina potatisar
  • 2 morötter
  • 12 sparrisar
  • 12 bondbönor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg laxen på plåt och in i ugnen, ta ut laxen efter 10 minuter och dra av skinnet så laxen blir naken.
  3. Krydda över laxen med citronpeppar.
  4. Riv citronskal på rivjärnet i en bunke tillsammans med citronsaften som pressas ut ur citronen, blanda i mejram, dijonsenap, grädde och crème fraiche och rör om.
  5. Lägg allt detta på laxen och in i ugnen 15 min.
  6. Koka de små potatisarna med skal på i 20 min.
  7. Skär morötterna i tunna stavar cirka 5 cm långa och lägg i en wokpanna tillsammans med sparris och bondbönor och smör, woka detta tills grönsakerna är lagom mjuka och krispiga.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept