Dillstekt sej med rökigt mos

Genom att panera den annars lite gråa sejen med dill blir både smak och utseende något helt annat - här med ett läckert och rökigt mos till. 410 kcal/portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g mjölig potatis
  • 3/4 dl lätt crème fraiche
  • 50 g varmrökt lax i bitar
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 tsk pressad citron
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • 1 bit sejfilé, à 150 g
  • 1 knippe färsk dill, hackad
  • ½ msk smör eller olja
  • Tillbehör:
  • 200 g bladspenat
  • Citronklyftor

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av och mosa potatisen tillsammans med crème fraiche. Vänd ner den hackade rökta fisken och strimlad salladslök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  2. Salta och peppra fiskbitarna och vänd dem i den hackade dillen. Stek dem i smör eller olja på medelvärme, 2-3 minuter per sida.
  3. Servera genast med bladspenat och citronklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept