Dinkelraggare med stekta champinjoner

En uppdaterad raggmunk med dinkelmjöl och ett grönt inslag av spenat. Laktosfri och äggfri.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Raggmunkar:
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 dl växtbaserad mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
  • 800 g fast potatis, grovt riven
  • 1 påse babyspenat, hackad, á 70 g
  • Stekta champinjoner:
  • 200 g champinjoner
  • Rapsolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk finhackad persilja
  • Servering:
  • Rivna morötter
  • Lingonsylt

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, salt och mjölk i en bunke. Blanda ner riven potatis och babyspenat. Klicka ut i en stekpanna och stek härligt frasiga raggmunkar.
  2. Hacka champinjonerna och stek dem i en torr stekpanna på medelhög värme tills de har släppt sin vätska. Tillsätt olja och stek så att de får en fin yta. Krydda med salt och peppar och strö över finhackad persilja.
  3. Servera raggmunkarna tillsammans med stekta champinjoner, rivna morötter och lingonsylt.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…