Egyptisk soppa med kardemummakyckling

En spännande rätt som är en hel måltid. Kryddsättningen är ovanlig hos oss men ger en härlig och fyllig smak åt både soppan och kycklingen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kyckling, ca 1,3 kg
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk curry
  • 5-6 stötta kardemummakärnor
  • 1 ½ liter hönsbuljong
  • 4-5 potatisar
  • 2 dl soppmakaroner, tex stjärnor
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 tsk curry
  • 3-4 stötta kardemummakärnor
  • Servering:
  • 1-2 citroner i klyftor

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i 6 delar eller 8 bitar och ta bort skinnet. Skala och skär lökarna i klyftor. Värm olja i en soppgryta och fräs löken någon minut, rör i curry och stött kardemumma och stek ytterligare 1-2 minuter.
  2. Häll på hönsbuljongen och koka upp. Lägg i kycklingbitarna, koka ca 15 minuter under lock och skumma av ytan då och då.
  3. Skala potatisen och skär den i ganska stora klyftor och lägg ner dem i grytan tillsammans med makaronerna. Koka ca 10 minuter tills makaronerna är mjuka.
  4. Ta upp kycklingibitarna. Värm olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna runt om med curry och stötta kardemummakärnor.
  5. Servera soppan med makaroner och potatis som förrätt och sedan de brynta kycklingbitarna med citronklyftor som huvudrätt eller allt tillsammans.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…