En fantastisk sås

Blev inspirerad från ett TV program, tror det var Emma som var i USA. Denna sås gjordes då på vitt vin och användes till fisk. Så vill du ha såsen till fisk, byt bara ut det röda vinet till vitt vin samt den mörka buljongen till en fiskbuljong.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk olivolja till bryning av grönsakerna
  • 1 hel purjolök
  • 1 gul paprika
  • 1 burk grön sparris burk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 morötter
  • 1 rotselleri
  • 1 buljongtärning ( mörk oxbuljong)
  • 5 dl vatten
  • 5 dl rött vin
  • 5 dl vispgrädde
  • (maizena redning)

Gör så här

  1. Skär purjolök, paprika, morötter och rotselleri i bitar. Skala vitlöken och skär den i bitar.
  2. Koka upp vatten med buljong.
  3. Lägg de skurna grönsakerna och vitlöken i en kastrull och bryn dessa i matoljan snabbt. Tillsätt det kokta vattnet med buljongen, tillsätt därefter vinet. Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt därefter grädden och låt koka i ca 10 minuter.
  4. Tag av kastrullen och mixa allt i en matberedare eller med en mixstav.
  5. Sila därefter allt direkt i en kastrull, tryck lite lätt i silen för att få ur stärkelsen lite.
  6. Är såsen för tunn så koka upp den och tillsätt brun maizenaredning efter behov.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@anderstam

Grön purjoskinksås

En sås med ingredienser som många dessvärre brukar kasta. Superenkelt tillagad med få ingredienser. Kommer hemma hos oss att bli ett stående tillbehör på…

@anderstam

Kålkorvkaka

Denna rätt kräver nästa en maskin med rivskiva. Alternativt mycket vältrände arm muskler. En underbart billig rätt när kassan är skral. Idén blev avgjort…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr