En mättande indisk kycklinggryta

En god och kryddig gryta som både värmer och mättar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g kycklinglårfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör
  • l gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 80 g Tikka Masala, indiskt currypasta
  • 4 kvisttomater
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 röd paprika
  • Tillbehör:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl mango chutney
  • ½ purjolök, strimlad

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar, salta och peppra.
  2. Bryn dem runt om.
  3. Skala och strimla löken och finhacka vitlöken.
  4. Tillsätt dem till kycklingen tillsammans med currypastan.
  5. Skär tomaterna i tärningar och lägg ner i stekpannan.
  6. Häll på grädden och mjölk och låt koka 10 minuter.
  7. Strimla paprikan och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera i skålar och toppa med en klick matlagningsyoghurt och lite purjolök och mango chutney.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept