Enchiladas à la Mexiko

Vegetariska enchiladas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika
  • 1 msk olja
  • 200 g ostronskivling
  • 6 tomater, ca 400 g
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm kajennpeppar
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ burk majs à 340 g
  • 8 små eller 4 stora tortillabröd
  • 2 dl riven ost
  • Tomater

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlöken. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan. Fräs löken och paprikan i oljan i en gryta.
  2. Skär svampen i mindre bitar. Låt svampen fräsa med i grytan tills all vätska kokat in. Skålla, skala och tärna tomaterna. Lägg ner dem i grytan. Krydda med salt, socker, kajennpeppar och spiskummin. Låt puttra ca 10 min.
  3. Låt majsen rinna av och blanda ner i tomatröran. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Strö över ost och gratinera i 250 grader, ca 10 minuter.
  4. Servera med grönsallad, tärnade tomater och en klick gräddfil.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…