Enkel fläskfilégratäng

Tror detta recept skapades av en trött eller bakfull kock. Tokenkelt och mycket gott! Grädden kan variera från 5 till 40% fetthalt, men som vanligt - vispgrädde är ju godast ... Uppdatering: Eftersom Campbells champinjonsoppa inte längre säljs i affärerna, kan man ersätta denna med en påse Blå Band Champinjonsoppa, utblandad med endast 3 dl mjölk. Låt detta sakta koka upp under omrörning, tills den får en ganska tjock konsistens, ungefär som Campbells outblandade soppa i burk. (Tillsätt gärna några extra stekta, skivade färska champinjoner också.) Följ annars receptet som vanligt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 1 påse Estrella Pepparchips
  • 5 dl grädde
  • 1 burk Campbells champinjonsoppa (alternativt en påse Blå Band Champinjonsoppa + mjölk. Se ovan)
  • 3 tomater, tunt skivade
  • 150 - 200 g riven ost

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar, krydda med valfri grillkrydda (föreslår Paul Prudhommes "Pork and Veal Magic") och stek. Lägg dem i en gratängform.
  2. Strö över chipsen.
  3. Vispa ihop grädden och den outspädda soppan för hand och häll denna blandning över gratängen.
  4. Täck med skivade tomater och strö över osten.
  5. Gratinera 20-30 minuter i 200 grader.
  6. Servera med sallad, dressing och bröd. Kan det bli enklare?

Kommentarer

Supergott. Detta ska jag göra fler gånger Tack för receptet

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…