Enkel kasslergratäng med Parmesan LCHF

Kassler är i själva verket rökt benfri fläskkotlett. I Tyskland heter den Kasseler kotelett, dvs kotlett från staden Kassel. Det må vara hur det vill med den saken. Kassler är en oerhört användbar ingrediens i LCHF-kosten. Smaken på den här anrättningen är något utöver det vanliga, garanterat! Rätten innehåller (ca) 32% protein, 64% fett och 4% kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g kassler, tunt skivad
  • 1 msk svartpeppar - grovmalen
  • 2 msk chilipasta (finns bl.a. på Thai-affärer)
  • 25 g smör
  • 2 st ägg
  • 4 st äggulor
  • 250 g färskriven parmesan
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Fräs kasslerskivorna i en stekpanna i smöret. Blanda övriga ingredienser i en bunke och vispa ihop. Varva äggostblandning och kasslerskivor i en ugnsfast form och grädda på 175 grader längst ned i ugnen i ca 30 minuter.
  2. Ta ur ugnen och servera med grönsallad och gurka – gör gärna en dressing på finhackad vitlök, citronsaft och olivolja.
  3. Njut.

Kommentarer

Jättegott =)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…