Enkel mild curry med kyckling, russin och mandel.

Korma kallas ibland denna milda curry. Den är snabb och enkel att göra då kyckling är mört från början och alla kryddor redan är malda. Du kan också använda någon matsked färdig koncentrerad currypasta korma eller färdig gryta korma på burk. Tillsätt mer chili om du vill ha en starkare variant. Den blir också god med Quorn eller sojaprotein. Servera med basmatiris, yoghurtsås (raita), naan, papadams och sallad

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg kyckling exempelvis urbenade lår eller filé
  • Alternativt 1 kg Quornbitar
  • Atlternativt 1 kg kokt sojaprotein
  • 2 stora gula lökar
  • 6 klyftor vitlök
  • 1 dl tunt skivad ingefära
  • 1 dl skirat smör eller matolja
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 msk mald koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 msk hel grön kardemumma eller 2 tsk skalade
  • ½ tsk salt
  • 1 nypa cayennepeppar (eller chili efter smak)
  • 2 dl mald (krossad) mandel
  • 1 dl russin
  • 1 dl grädde
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 3 msk citronsaft

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar. Finhacka eller riv löken. Pressa vitlöken. Skiva ingefäran. Eller mixa alltihop. Stek i en kastrull på medelvärme i fem minuter i smör eller olja. Tillsätt kryddor och övriga ingredienser till grytan. Koka i 30 minuter. Rör då och då. Tillsätt små skvättar vatten så att grytan inte bränns. Smaka av med någon tesked salt, socker samt citronsaft

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept