Enkelt marinerat kött

Detta enkla och goda recept på marinerat kött.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1,5 kg nötkött eller viltkött gärna älg
  • Svartpeppar
  • Marinad:
  • 2 dl Soja
  • 1 stor hackad gul lök
  • 2,5 dl matolja
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Lägg köttet i en ugnsfast form och strö på svartpeppar. Sätt köttermometer i den tjockaste delen av steken och sätt in den i ugnen tills innertemperaturen är 60-65 grader.
  3. Blanda samman marinaden.
  4. Låt steken svalna tills man kan hantera den.
  5. Skär i tunna skivor (gärna på skärmaskin).
  6. Häll marinaden över skivorna och ställ köttet i kylskåp minst 4 timmar eller gärna över natten.
  7. Serveras med potatisgratäng eller potatissallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@koppargrytan

Buljongkokta revben

Dessa buljongkokta och grillade revben kommer bli succé på sommarens grillpartyn! Koka sakta dina spjäll till köttet släpper lätt och pensla sedan det avrunna…