Entrecote med wokgrönsaker

Mört och saftigt kött som entrecote kommer ofta bäst till sin rätt utan tunga såser. Istället serverar du en grönsaksfräs till med smak av ingefära och söt soya. En enkel rätt som är färdig på en halvtimme.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 skivor entrecote , ca 600 g
  • Matolja
  • ½ tsk salt
  • Grovmald svartpeppar
  • Wokgrönsaker:
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 squash
  • ½ paket bladspenat , ca 150 g
  • 100 - 200 g ostronskivling
  • 2 gula lökar
  • 2 - 3 msk olivolja
  • 1 msk söt , indonesisk soya
  • ½ tsk torkad ingefära
  • Kajennpeppar

Gör så här

  1. Ta fram köttet i god tid så att det mesta av kylan försvinner. Lägg köttet på ett fat och pensla det med matolja på båda sidor.
  2. Dela paprikorna, ta bort kärnorna och skär dem i bitar. Skär squashen i skivor som du delar mitt itu. Tina spenaten och skär den i skivor. Putsa eller skölj svampen, torka den och hacka den grovt. Skala löken och skär den i klyftor.
  3. Värm olivolja i en wok eller stekpanna. Lägg i löken och fräs den några minuter. Tillsätt svamp, paprika och squash och fräs en stund till. Lägg till slut i spenaten och smaksätt med soya, ingefära och en aning kajennpeppar.
  4. Grilla köttet så att det blir genomstekt, 2-3 minuter på varje sida. Strö på salt och mal svartpeppar över. Fördela grönsakerna på varma tallrikar och lägg köttet ovanpå.

Kommentarer

Provade liknande recept som detta, köpte köttet hos min lokala handlare på landet. Underbart resultat i sommarvärmen;-)

Liknande recept