Färgglad kasslergryta med ostkräm

Gör en fruktsallad med tex glass som dessert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 potatisar, ca 500 g
  • 6-8 charlottenlökar
  • 2 morötter
  • 5 dl köttbuljong
  • Broccoli, ca 250 g
  • 1 gul paprika
  • 400 g kassler
  • 1-2 msk hackad timjan
  • Ostkräm:
  • 1 dl kesella
  • 1 dl riven, lagrad ost
  • 2 msk hackade valnötter
  • 1-2 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i klyftor. skala och halvera eventuellt löken. Skala och skiva morötterna. Koka upp buljongen i en gryta. Lägg i potatis, lök och morötter, koka ca 5 min under lock.
  2. Skölj och bryt broccolin i små buketter. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär kasslern i stavar. Lägg broccoli, paprika och kassler i grytan och koka ytterligare 5 min.
  3. Strö över timjan.
  4. Blanda samman kesella med ost och nötter, i en skål eller liknande. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med ostkrämen och bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept