Färs och levergryta

Räcker till 6 personer, gjord på nötfärs och kycklinglever.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 300 g champinjoner
  • 300 g nötfärs
  • 300 g kycklinglever
  • 3 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 krm torkad timjan
  • ½ dl grädde
  • 1 dl persilja

Gör så här

  1. Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna eller gryta. Fräs den finhackade löken och vitlöken och de skivade champinjonerna ca 5 minuter så de får lite färg. Blanda ned färs och stek ca 3 minuter. Blanda ned kycklinglevern och stek ca 3 minuter.
  2. Häll på vatten och smula ned buljongtärningarna. Tillsätt tomatpurén, salt, peppar och timjan. Låt puttra ca 10 minuter. Blanda ned grädde och låt puttra någon minut. Strö över finhackad persilja och servera grytan med kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@annelieberggren

Levergryta

Lever är något som jag älskar, denna rätt gör jag mycket av och fryser in i portions lådor. Receptet kan halveras.