Färsbiffar med citron och gräslökssås

Färsen ska arbetas väl för att biffarna ska hålla ihop. Lagalätt är en ny mejeriprodukt som är nästan som gräddmjölk men innehåller även stärkelse.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1/2 gul lök
  • 1 liten morot
  • 150 g mager nötfärs (10 % fett)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl Lagalätt (Kelda 5%)
  • 2 tsk smör
  • 1/2 tsk soja
  • 1 tsk honung
  • Strimlat skal och pressad saft av 1/4 citron
  • 2 msk hackad gräslök
  • Tillbehör:
  • 350 g kokt potatis
  • 200 g kokta grönsaker

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. 1. Skala och finhacka löken.
  3. Skala och grovriv moroten.
  4. 2. Blanda färsen med lök, morot,
  5. salt, peppar och 1/2 dl
  6. gräddmjölk till en jämn färs.
  7. 3. Forma 4 avlånga biffar. Stek
  8. dem i smör i en stekpanna ca
  9. 3-4 minuter på varje sida.
  10. 4. Häll i resten av gräddmjölken
  11. i pannan. Krydda med
  12. soja, honung och citronsaft.
  13. 5. Låt skyn koka ihop någon
  14. minut. Strö över citronskal
  15. och gräslök. Servera biffarna
  16. med potatis och grönsaker.
  17. Ca 400 kcal per portion,
  18. varav 13 g fett.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…