Familjens thaigryta

En gryta som passar bra att laga när man har bråttom. Lägg upp allt i grupper så att var och en kan ta efter eget tycke och smak. Till efterrätt passar en färsk frukt, gärna söt sådan, efter den smakrika thairätten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400-500 g färsk skinkstek (schnitzel eller picnicbog)
  • 1 msk sojasås eller brun woksås
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 förpackning äggnudlar (250 g)
  • 1 påse frysta wokgrönsaker (classic wok-mix à 500 g)
  • 1 msk röd currypaste
  • Olja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skär skinkan i lillfingerstor strimlor. Stek dem hastigt i lite olja i ca 3 minuter. Tillsätt soja/woksås mot slutet. Varmhåll.
  2. Koka upp 5 dl vatten. Tillsätt kokosmjölken. Koka upp igen.
  3. Vänd ner nudlarna. Sjud i 3-4 minuter till nudlarna mjuknat. Smaka ev av med 1 tsk salt.
  4. Spola hastigt av de frysta grönsakerna i hett vatten. Låt rinna av. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja. Stek grönsakerna tills de är varma. Krydda med currypaste. Salta och peppra.
  5. Lägg upp allt i grupper så att var och en kan ta efter eget tycker och smak.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@roberg

Kalops på fläskkött

Blir både billigare och godare (enl. mig). En skinkstek till bra pris är inte svårt att hitta. Sen är det bara att skära ner…