Farmors Heta Gryta

Den här rätten har jag inte gjort på väldigt länge, men i dag dök den plötsligt upp när jag tänkte på farmor. Det var den första bjudrätten för fler än två personer som jag tillagade i min tidiga ungdom, ett litet kliv in i vuxenvärlden med lite extra hetta...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg fläskkött tex skinka eller bog
  • Till marinad:
  • 2-3 dl soja
  • 2,5 dl blandad äppeljuice
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 grovt hackade gula lökar
  • 1,5 tsk malen ingefära
  • 2 tsk grovt stött svartpeppar
  • Curry efter tycke och smak
  • 3 msk vetemjöl
  • Tillbehör vid sidan om:
  • Kokossflingor
  • Salta jordnötter
  • Skivad banan
  • Strimlad gurka

Gör så här

  1. Fläskköttet strimlas och läggs i en emaljerad gryta eller av gjutjärn. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över köttet direkt i grytan. Låt stå över natten eller minst 4 timmar i kylskåp.
  2. Koka upp köttet och tillsätt 3 msk vetemjöl. Låt småputtra i ca 25 minuter. Servera med ris, bananskivor, kokosfllingor, strimlad gurka och jordnötter. Låt gästerna plocka ihop vad de själva tycker om genom att lägga upp tillbehören i olika skålar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…