Festfärs med potatis!

Köttfärsbiffar med bacon och potatisgratäng i samma form!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 gr blandfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 ägg
  • 1 liten burk champinjoner
  • 1 gul lök
  • 8 skivor bacon
  • 10-12 potatisar
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 4 tomater
  • Margarin
  • Klippt persilja

Gör så här

  1. Lägg ströbröd i en skål och häll över grädde och vatten. Låt stå och svälla 10 minuter.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i lite margarin tills löken är glansig.
  3. Skala potatis och skiva den. Lägg potatisen i en smord ugnsfast form. Strö över salt och häll på grädden. In i ugnen 15 minuter.
  4. Blanda färs, ströbrödsblandningen med potatismjölet, salt, ägg och kryddor. Arbeta färsen slät. Arbeta in svamp och lök.
  5. Forma 8 ovala biffar, linda en baconskiva runt om varje biff.
  6. Tag ut potatisen ur ugnen och lägg biffarna ovanpå. Ställ in formen och stek ytterligare ca 20-25 minuter.
  7. Skölj och skär tomaterna i ganska tjocka skivor. Tag ut formen och lägg på tomatskivorna. Stek sen ytterligare 10 minuter. Tag ut formen och strö över persilja. Klart att servera!

Kommentarer

Denna maträtten var väldigt god. Kanske hade det passat bättre med potatismos till istället för potatisgratäng, men den var jättegod ändå.

Liknande recept