Festgryta med persikor

God och fruktig gryta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g skinkschnitzel
  • 200 g skinka, rökt
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm salvia, smulad
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 420 g persikor, konserverade

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Smält margarinet i en vid gryta och mjukfräs löken.
  2. Strimla skinkschnitzeln och tärna skinkan. Bryn köttstrimlorna i margarin i en stekpanna. Lägg över köttet i grytan tillsammans med skinktärningarna.
  3. Späd med vatten, fond och 2 dl av matlagningsgrädden..
  4. Smula ner salvian och låt grytan koka ca10 minuter eller tills köttet är färdigt.
  5. Rör ut vetemjölet med resten av grädden. Häll redningen i grytan och koka ett par minuter.
  6. Häll av spadet från persikorna och skär dem i klyftor. Tillsätt persikoklyftorna och låt grytan bli genomvarm. Servera grytan med kokt ris och en fräsch sallad.

Kommentarer

Denna rätt fick smaklökarna att må gott i kväll. Kan verkligen rekommendera den.
Detta var en mycket uppskattad rätt när jag bjöd mina barnbarn på den så den kommer jag att göra fler gånger

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…