Festlax med frasigt strössel

God bjudrätt eller till en söndagsmiddag

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 skivor vitt formbröd
  • 1 msk smör
  • ½ finriven vitlöksklyfta
  • blad från 4 kvistar färsk timjan
  • 2 portionsbitar lax à 125 g (fryst, tinad går bra)
  • 1 tsk salt
  • 1-1 ½ krm svart- el. vitpeppar
  • ½ msk smör
  • 250 g sparris
  • 150 g sockerärter
  • 30 g små salladsblad
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Finrivet skal av ½ citron
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • blad från 3 kvistar färsk timjan

Gör så här

  1. Smula formbrödet. Smält 1 msk smör i en stekpanna med vitlöken och blad från 4 timjankvistar. Lägg i brödsmulorna och stek till gyllene färg. Ställ åt sidan. Skiva laxen om den är i hel bit. Strö över 1 tsk salt och 1-1½ krm peppar. Stek i ½ msk smör. Stek sparrisen i bitar under tiden. Lägg laxen på en bädd av stekt sparris, sockerärter och salladsblad. Strö över brödströsslet.
  2. Servera med lätt crème fraiche smaksatt med rivet citronskal, ½-1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och blad från 3 timjankvistar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…