Festlig torskrygg i panna

Fisk när den är som godast och enklast. Servera torskryggen i panna med lite handplockade räkor så blir det ännu lyxigare!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g torskrygg
  • Salt
  • Peppar
  • 100-150 g smör
  • ½ gurka
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 syrligt äpple
  • 1½ dl små kaprisbär
  • 1 dillknippe
  • Servering:
  • Potatispuré, kokt potatis eller ett gott bröd

Gör så här

  1. Torka av torsken med hushållspapper och krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja på högsta värme. Lägg i torsken och stek på hög värme, lägg i en klick smör och låt det smälta.
  2. Ös fisken med smöret och stek i 2-3 minuter, sänk därefter värmen och vänd på fisken. Stek i ytterligare 3 minuter och fortsätt att ösa torsken under tiden.
  3. Bryn resten av smöret tills det är gyllenbrunt och doftar härligt nötigt och sött. Hacka gurkan och äpplet och vänd ner i det brynta smöret med kaprisbären.
  4. Riv eller hacka de hårdkokta äggen. Skeda över det brynta smöret med grönsaker över fisken, fortsätt med ägg och avsluta med plockad dill.
  5. Servera fisken genast med potatispuré, kokt potatis eller bara ett gott bröd till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@vinklubben

Konfiterad torskrygg

Snabbt och förvånande lättlagad middagslyx. Potatisen och fisken släpper ifrån sig vätska och bildar en underbar sky tillsammans med olivoljan.

@carinasmat_se

Lax & torsk i ugn

Allt till middagen i samma form. Jag använde torskrygg och skinnfri laxfilé men du behöver inte ha två sorter utan det går bra med…