Festpaj i långpanna

Bra om man är många vid middagsbordet

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 200 g Svenskt Smör
  • 4 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 250 g fryst broccoli
  • 250 g rökt skinka
  • 1 burk champinjoner, 425 g
  • 1 dl hackad purjolök
  • 1 msk Svenskt Smör
  • 8 ägg
  • 8 dl Mjölk
  • 400 g riven Västerbottensost
  • 3 msk chilisås
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Hacka snabbt samman alla ingredienser till pajdegen och låt den vila ca 15 min. Kavla ut pajdegen i en långpanna, 30x40 cm. Nagga och förgrädda i 200° i 10 min.
  2. Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen. Dela den i buketter. Finstrimla skinkan. Fräs champinjoner och purjolök i smör någon minut. Vispa samman ägg och mjölk. Rör ner ost, chilisås och kryddor. Lägg skinka, champinjoner och purjo i det förgräddade pajskalet. Slå äggstanningen över. Grädda i 200°, ca 40 min.

Kommentarer

Denna får premiär på min 50-års dag, tänkte att jag använder en säker källa även om jag inte smakat den tidigare, återkommer med betyget senare

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…