Fetaostpaj med Västerbottensost

Gott till fest och vardag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajlock:
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning:
  • 4 lökar (gärna blandade, t ex purjo, rödlök, gul lök)
  • ca 250 g fetaost i tärningar
  • 3 stora tomater i tärningar
  • 10-15 hackade oliver
  • 200 g crème fraiche, gärna franska örter
  • ½ dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1,5 - 2 dl riven Västerbottensost
  • Oregano
  • Timjan
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med pajlocket:
  2. Hacka samman alla ingredienser, gärna i matberedare. Lägg degen i en plastpåse och platta ut till en ganska tunn kaka. Låt vila i kylskåp minst 30 min.
  3. Fyllningen:
  4. Hacka löken och bryn den lätt i en stekpanna. Häll över löken i en pajform tillsammans med fetaost, tomater och oliver.
  5. Vispa äggen lätt i en bunke. Rör ner créme fraiche, mjölk och kryddor. Häll blandningen över grönsakerna i pajformen.
  6. Strö över riven ost.
  7. Ta fram pajdegen och sporra den i smala strimlor. Lägg dessa i ett gallermönster (eller efter egen fantasi) överst i pajformen.
  8. Pensla pajdegen med uppvispat ägg.
  9. Grädda i 225°C i mitten av ugnen tills den fått fin färg ca 30 min.
  10. Servera med en grönsallad av t ex salladsblad, tomat och gurka.
  11. SMAKLIG MÅLTID!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept