Filé Indienne

Jättegod gryta. Såsen är underbar brukar göra lite mer sås då den alltid tar slut först i grytan

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor, gärna i olika färger
  • 1 tomat
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl créme fraiche
  • 2½ dl mellangrädde eller matlagningsgrädde
  • 2 tsk curry
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice eller
  • 1 dl vanlig apelsinjuice
  • ½ dl chilisås
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1-2 krm chilipulver

Gör så här

  1. Skär fläskfiléen i små tärningar. Bryn dem i smöret och ta upp dem på en skål.
  2. Hacka löken, paprikorna och tomaten fint. Fräs i en gryta och blanda resten av ingredienserna utom grädden. Låt såsen koka ihop några minuter. Blanda ner köttet och späd med grädden. Smaka av.
  3. Gott med pasta eller ris till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept