Filocigarrer med ansjovis

I medelhavsområdet östra region gör man ofta spröda filodegsrullar med lammfärs eller fetaost. Men att fylla "cigarrerna" med nordisk prästost och ansjovis passar perfekt på en påskbuffé eller som drinktilltugg före. Rullarna är godast nygräddade, men fungerar också bra att servera kalla.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 16 ansjovisfiléer, ca 1½ burk, á 125 g
  • 4 ark kyld filodeg, ca 30x40 cm
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl hackad rödlök
  • 2 dl finriven prästost
  • Ca 4 msk smält smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Låt ansjovisen rinna av. Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte. Gör en rulle i taget. Dela varje filoark i 4 bitar. Lägg ansjovis, dill, lök och ost längs ena kortsidan på varje degbit. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.
  3. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med smält smör. Grädda mitt i ugnen tills rullarna är spröda och har vacker färg, ca 8 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…