Filodegspaj

För alla paj älskare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 paket filodeg ca 500 g
  • 400 g äkta fetaost
  • 6 st stora ägg
  • 1 liter filmjölk
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 75 g smält smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tina degen i förpackningen tills bladen går att lossa. Kör osten till smulor i matberedare och tillsätt ägg, fil, salt och peppar. Kör snabbt ihop till en smet.
  3. Pensla en ugnslångpanna med smält smör.
  4. Lägg i ett degark och pensla det med smör, lägg på ytterligare ett ark och sedan ett tunt lager av ostmassan. Översta lagret ska vara minst 2
  5. degark med smör emellan.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  7. Servera gärna till rökt skinka, chorizo eller rökt fisk. En sallad till är gott, t ex med tomater, spenat, lök och oliver.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr