Finfina filégrytan

Supergott. Underbar sås. Var dock försiktig med saltet då det lätt kan bli för salt. I svampväg använde jag när bilden togs färska champinjoner.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 baconpaket ca 140 g
  • Smör/margarin
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 tsk dijongsenap
  • 3 msk tomatpuré
  • ½ tsk timjan eller några kvistar färsk
  • 5 dl vatten
  • 4 msk kalvfond
  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g svamp
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • Hackad persilja

Gör så här

  1. Hacka lök, strimla bacon, bryn i smör/margarin. Tillsätt vitlök, dijongsenap, tomatpuré och timjan. Späd med vatten och fond. Låt koka ihop 20 minuter.
  2. Putsa filén, skär i skivor. Bryn köttet, salta och peppra. Bryn svampen.
  3. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner i grytan. Tillsätt sedan kött och svamp. Låt koka 15 minuter till. Smaka av med salt och peppar, stör över persilja.
  4. Servera till ris eller pasta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept