Fisk i foliepaket

Mycket gott och lättlagat. Fiskrätt som de flesta brukar uppskatta och som passar lika bra till vardags som till fest.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 2 dl hackad spenat (motsvarar ca 12 frysta pellets)
  • 4 st fiskfiléer av hajmal (pangasius) eller annan fast vit fisk (ex torsk)
  • citronpeppar
  • salt
  • 6 cocktailtomater , i skivor
  • 5 cm purjolök , strimlad
  • 2 msk gräslök
  • 1 dl lätt creme fraiche
  • 1 fp mozzarella , skivat i 8 skivor

Gör så här

  1. Lägg ut foliearken och fördela spenaten mitt på varje ark. Lägg fiskfilén på spenaten och krydda med citronpeppar och salt. Lägg på tomatskivorna och den strimlade purjon och gräslöken. Klicka över lätt creme fraichen och lägg till sist på mozzarella skivorna.
  2. Vik ihop folien så det blir som en båt. Försök undvika att folien ligger emot ovansidan där osten är.
  3. Kör i ugn, 225 grader, ca 20 minuter om ingredienserna var tinade annars ca 35-40 minuter. Öppna försiktigt en ”båt” och känn på fisken så den är klar. (Se upp med ångan.).
  4. Servera med sallad och kokt eller pressad potatis alt. mos. Låt var och en ”hälla” ut sin fisk på tallriken. Sås behövs inte då det blir mycket sås i varje paket.

Kommentarer

Jag la dit lite mer kryddor och pressad citron och persilja, jag la dit nog förlite kryddor, men detta blir endå en 4:a
gott men vet inte om jag gjorde något fel, följde receptet men tyckte det hela blev ganska smaklöst...få köra lite mer kryddor nästa gång!
Extremt gott! En klar 5a! La i lite hackad persilja med, kan rekomenderas :)
Jättegott. Mannen som inte är så förtjust i fisk tyckte tom. att det var en fest rätt! (Fast barnen knorrade över spenaten)
Jätte gott :)
Mycket gott, jag hade ingen creme fraiche hemma så jag tog turkisk yoghurt och det funkade också. Det här kommer jag göra många gånger! Tack för ett kanonrecept.
Jumi! Detta var riktigt gott, t.o.m sambon som var skeptiskt till spenat åt till sista biten. Snabbt och lättlagat det gillar vi:-)
Högsta betyg av oss!! Till och med barnen som inte gillar fisk, tyckte att detta var gott!!
Mycket gott. jag gjorde potatis/rotsellerimos med bacon och parmesan som tillbehör. Det var riktigt lyckad.
använde vanlig Creme Fraiche och tyckte att det blev för mycket med all den mozzarellan utan skall ta nästa gång bara hälften, annars MYCKET olik och god.
Det blev mycket gott! Kan jag varmt rekommendera. Jag la i allt djupfryst så jag körde 50-55 minuter.
Funkar det att köra med frysta sejfileer? Är inte så förtjust i pangasius.
Härligt! Jag gjorde en LCHF-variant av denna med riktig Creme Fraiche, vitvinsås (grädde, CF, smör, salt/peppar och en skvätt vitt vin) samt blomkålsmos till (blomkål, grädde, salt/peppar). Blev jättegott!
Bjöd svärmor på detta igår då hon är vegetarian men äter fisk. Hon älskade det! Jag hade pressad potatis till. Jag kommer att laga detta flera gånger nu för det var så himla gott.
Fästmannen gav denna rätt en klar femma, han äter normalt sett inte ens spenat! Men sonen tyckte det var "för mycket grejer", han petade bort både spenaten och tomaterna. Så jag betygsätter med en fyra :-) Kommer att göra den igen när sonen inte är hemma.
Hej Jessika! Jag lagade denna fiskrätt till familjen igår.Jättegott tyckte samtliga runt bordet. Tack för ett enkelt och bra recept. Mvh Jocke
Detta va jätte gott! Sambon som inte är mycket för fisk gillade detta väldigt mycket! Tack!
Väldigt gott! Jag gjorde en smalvariant med 5%-ig creme fraiche och 10%-ig Mozzarella. Detta kommer jag göra igen!
Detta får bli kvällens midddag! Låter supergott!!
Jag fick det här hos min kompis i fredags och jag som inte ens är så förtjust i fisk föll pladask. Jättegott!
Låter kanongott. Kvällens mattips Tack

Liknande recept

@ocmadde

Hamburgepaket

Middagen kan inte bli enklare. In med allt i ett paket och sedan sköter sig rätten själv i ugnen eller på grillen.