Fisk med kokos

God fiskrätt i kokosmjölk

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 pangasiusfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 1 msk olja
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 buljongtärning
  • färska örter, t ex timjan, mejram oregano
  • 1 burk kokosmjölk

Gör så här

  1. Skala och klyfta löken och kärna ur och strimla paprikan.
  2. Fräs löken och paprikan i olja i en traktörpanan några minuter.
  3. Blanda sedan i smulad buljongtärning, citronsaft, ingefära och gurkmeja.
  4. Fyll på med kokosmjölk och koka upp.
  5. Salta och skär filéerna i portionsbitar och lägg dem i såsen.
  6. Låt småkoka på svag värme under lock ca 10 minuter.
  7. Smaka av med salt och strö på kryddgrönt om så önskas.
  8. Servera med "Bönsallad med ruccola och rödlök".
  9. Se recept i min kokbok.

Kommentarer

Det här var gott eller som min sambo uttryckte det "det här var djä..... gott det kan du gärna göra fler gånger". Uteslöt paprikan då vi inte tål färsk paprika och ersatte den med en tsk paprikapulver. Hur mycket det förändrade smaken vet jag inte men gott var det.
Dina recept funkar alltid bra. Det var fina smake´r i den här rätten. Lars
Dina recept funkar alltid bra. Det var fina smake´r i den här rätten. Lars
fisk med kokos var jätte smarriggggggttt
Är dålig på att äta fisk men detta var gott. Det blir fler gånger.

Liknande recept