Fisk med krispigt gremoulatatäcke

En smak av Italien

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g färsk eller fryst tinad torsk, kolja eller sej
  • 1 tsk salt
  • Gremolatatäcke:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 torra brödskivor eller 1,5 dl ströbröd
  • 50 g riven parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • Till servering:
  • 1 kg potatis
  • 500 g broccoli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º
  2. Salta fisken och lägg den i en smord ugnssäker form. Mixa alla ingredienser till täcket i en matberedare. Fördela smulblandningen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Servering
  4. Servera fisken med kokt potatis och ångad eller lättkokt broccoli.

Kommentarer

Mycket god smak, men jag lyckades inte få gemolatatäcket knaprigt.

Liknande recept