Fisk- och rotsaksgryta med wasabi

Snabblagad fiskgryta med lite sting av den japanska pepparroten wasabi. Servera med pressad potatis och broccolibuketter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g sej- eller gösfilé
  • 1 påse frysta rotfrukter, ca 500 g
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 msk wasabi (japansk pepparrot)
  • Salt
  • 1 msk smör och rapsolja

Gör så här

  1. Skär fisken i mindre bitar, ungefär som grytbitar med 3 centimeters sida.
  2. Bryn fisken i lika delar smör och rapsolja i rymlig kastrull eller gryta.
  3. Tillsätt rotsakerna, i det här fallet färdigtärnade och förvällda rotsaker från affärens fryssortiment, och slå på vin och grädde.
  4. Klicka i den japanska pepparroten som i normalt köps i pastaform och salta lätt.
  5. Sjud grytan 5 minuter under lock.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ullac

Fisksoppe-gryta

Detta är ett mellanting mellan fiskgryta och soppa. Äts i djupa tillrikar. Man kan byta ut grönsakerna, man behöver ju inte alls ha både…