Fiskbullar i citrongräddsås och fänkålssallad

Att göra sina egna fiskbullar är rätt enkelt och det blir så mycket godare än färdigköpta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 400 g fryst torsk eller sej, tinad
  • 1 ägg
  • ½ dl finhackad dill
  • ½ dl riven gul lök
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 1 tsk salt
  • Citrongräddsås:
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • ½ citron, pressad saft
  • Fänkålssallad:
  • 1 fänkål, tunt hyvlad
  • ½ citron, pressad saft
  • 2 krm salt
  • 50 g ärtskott

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Finhacka fisken till färs eller mixa hastigt i maskin med knivblad. Blanda med ägg, dill, lök, citronskal och salt. Häll av eventuellt vätska som bildas. Forma små bollar med blöta händer.
  3. Sås:
  4. Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Tillsätt grädde och citronsaft. Lägg försiktigt ner bollarna i såsen. Låt puttra på låg värme tills de är klara, 7-10 minuter.
  5. Krama runt fänkålen med citronsaft och salt. Vänd ner ärtskotten.
  6. Servera fiskbollarna med kokt potatis och fänkålssalladen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…