Fiskgratäng med äppel- och currysås med räkor

En riktig lyxig och vacker rätt som lätt kan dubbleras.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g rödspättafiléer
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Potatismos:
  • 750 g potatis
  • 1 msk smör
  • 1-2 äggulor
  • Salt
  • Peppar
  • Currysås:
  • 1 hackad äpple
  • 1 msk curry
  • 1 msk smör
  • 2 dl créme fraiche
  • ½ tsk salt
  • ½ krm peppar
  • 2 msk hackad dill
  • 1 dl riven ost
  • Garnering:
  • 250 g räkor med skal, gärna rökta
  • Några dillvippor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatisen och dela den i bitar. Koka den mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med en elvisp direkt i kastrullen. Tillsätt smör och äggulor och vispa till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar. Spritsa moset utmed kanterna i en ugnssäker form.
  3. Rulla ihop fiskfiléerna och lägg dem i botten på ugnsformen. Salta och peppra.
  4. Stek det hackade äpplet och curry i smör. Tillsätt créme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Rör ner hackad dill. Häll såsen över fisken. Strö över riven ost.
  5. Sätt in formen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Skala räkorna och strö dem över. Garnera med dill.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept