Fiskgratäng med piff

Fiskgratäng med curry, paprika purjolök, och brieost I en underbart krämig och fyllig smaksymfoni.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé av valfri sort
  • ½ purjolök ca 150 g
  • 2 paprikor ca 250 g
  • 100-150 g brieost
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk margarin
  • 1-2 tsk curry
  • Citronpeppar
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Skär purjolöken i tunna skivor och paprikan i små bitar. Lägg gärna undan lite av varje till dekoration.
  2. Skär bort kanterna på brieosten.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form.
  4. Krydda fiskfiléerna med salt och citronpeppar.
  5. Lägg dem i formen och sprid purjolök över.
  6. Fräs margarin, paprika och curry i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör om häll sedan på mjölk och grädde.
  7. Koka upp under omrörning och låt sedan småputtra i minst 5 minuter.
  8. Tag kastrullen av värmen och lägg i brieosten, rör tills osten smält. Smaka av med salt och vitpeppar.
  9. Häll såsen i fiskformen. Sätt formen mitt i ugnen. Låt stå i 20-25 minuter.
  10. Servera med kokt potatis eller ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr