Fiskgratäng med rotsaksmos, fetaost och spenat

Dukanvänligt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Rotsaksmos:
  • 350 g kålrot
  • 150 g rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 2 ägg
  • 1 msk majsstärkelse
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning:
  • 140 g färsk bladspenat
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 75 g fetaost light
  • 800 g vit fisk, t.ex. alaska pollock eller sej
  • 100 g cocktailtomater
  • Stanning:
  • 2,5 dl grädde light
  • 2 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Persillade

Gör så här

  1. Skala rotsakerna och dela dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten i ca 15-20 minuter. Häll av vattnet och mosa rotsakerna. Rör ner ägg, redning och kryddor. Klicka sedan ut moset utmed kanten av en ugnsfast form (om ca 1-1,5 liter).
  2. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och pressa i en vitlöksklyfta. Fräs spenaten med salt och peppar tills vätskan reducerats (ca 5-8 minuter). Skeda upp i mitten av formen och smula sedan fetaost över det. Torka fiskfiléerna och lägg ut ovanpå fetaosten i mitten.
  3. Vispa ihop ingredienserna till stanningen och häll ovanpå mitten så att det rinner ner i botten. Ställ in i ugnen i 225°. Tag ut formen efter ca 30 minuter och dekorera med cocktailtomater. Ställ in i ytterligare 20-30 minuter. Börjar den bli bränd på ytan, lägg aluminiumfolie över och vrid om till undervärme.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…