Fiskgryta med färg

En riktigt god gryta med mycket smak av curry.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 5 hg fiskfilé eller 1 paket fryst fiskfilé, torsk eller kolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 msk margarin eller smör
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt (kan minskas något)
  • 2 msk vatten
  • 3-4 msk hackad persilja
  • 2-3 tomater
  • 2 hårdkokta ägg

Gör så här

  1. Skölj hastigt de färska filéerna och skär dem i portionsbitar. Eller skär den frysta fisken i ca 2 cm tjocka skivor. Vänd fisken i vetemjölet.
  2. Smält fettet i en vid gryta, gärna en som fisken sedan kan serveras direkt ur. Rör ner curry och paprikapulver. Vänd de mjölade fiskskivorna i fettet och placera ut den över grytans botten.
  3. Tillsätt salt och vatten.
  4. Lägg lock på grytan och sjud fisken på svag värme 5-12 minuter. Den längre tiden för ej tinad fisk.
  5. Lägg därefter i persiljan, tomaterna skurna i tärningar och de hackade eller skivade äggen.
  6. Låt allt bli genomvarmt under lock utan att koka.
  7. Servera med kokt ris eller kokt potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…