Fiskmuffins

En lättlagad rätt som passar både barn och vuxna! Ät och njut! Även barnens favoritmat!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g fisk t.ex. 1 fryst laxfile á 125 g och 200 g sej eller torsk (½ paket) allt upptinat.
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • Några varv på pepparkvarnen
  • 1 msk fryst Findus dill, eller färsk dill i motsvarande mängd.
  • ½ gul lök eller 5 cm purjolök
  • Ca 1 dl grädde

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Smörj en muffinsplåt; ca 6-7 hål, med smör.
  3. Skär fisken i mindre bitar och lägg ner den i matberedaren.
  4. Kör ett par varv, blanda sedan ner alla övriga ingredienser utom grädden.
  5. Häll sedan i grädden så det blir bra konsistens, kanske mindre eller mera beroende på hur mycket vätska det finns i fisken.
  6. Dela upp smeten till ¾ i hålen.
  7. Grädda ca 10-12 minuter eller tills provstickan blir torr.
  8. Du kan äta pressad potatis och kokta gröna ärter till dessa goda muffins. Eller varför inte kokt ris.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept