Fisksurprise

En god fiskrätt med många smaker, kunde tom 'lura' min sambo som inte är förtjust i fisk, men tack vare baconet så gick rätten hem.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 140 g bacon
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 600 g fisk av valfri sort, tinad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • Sås:
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 tsk maizenamjöl eller potatismjöl
  • 1 dl grädde
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 fiskbuljongtärning, smulad
  • 2 msk hackad dill
  • 15-20 räkor, tinade
  • 2 msk hackad dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Strimla bacon och purjolök
  2. och stek i smör några minuter tills det fått fin färg.
  3. Skär fisken i bitar och lägg i smord ugnsfast form.
  4. Salta och peppra fisken och lägg bacon- och
  5. purjolöksfräset ovanpå.
  6. Sås: Blanda först ut yoghurten med mjölet, för att
  7. undvika att såsen skär sig när den värms. Rör
  8. därefter i de övriga ingredienserna och häll sedan
  9. såsen över fisken. Gratinera i ca 15-20 minuter.
  10. Garnera med räkor och dill!
  11. Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept