Fisktacos

Riktiga sommartacos! Hällefilén kan bytas ut mot gös och vill man ha sin tacos såsigare kan man mosa avokadon istället för att tärna den. 345 kalorier per portion 16 g fett 28 g protein 21 g kolhydrater

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 silverlök (eller gul lök)
  • 2 avokador
  • 4 tomater
  • 1 kruka koriander
  • 3 msk färskpressad limejuice, 1-2 lime
  • 2 krm salt + 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 500g fisk tex. hällefilé eller gös
  • 4 majstortilla, tex. Santa Maria
  • Servering:
  • 1 klyftad lime

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken, halvera, kärna ur och tärna avokadon. Skölj och hacka tomaterna, plocka och hacka koriandern.
  2. Blanda de hackade grönsakerna i en skål.
  3. Pressa över limejuicen, krydda med 2 krm salt.
  4. Krydda fisken med peppar och 1 tsk salt. Grilla eller stek fisken ca 3 minuter per sida. Skiva den.
  5. Halvera tortillabröden, grilla dem snabbt på bägge sidor.
  6. Servera bröden med fisk och grönsaker samt limeklyftor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept