Fjärilslax med dragonsås

Stekt lax med svamp, kräftstjärtar och en len sås som smakar ljuvligt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 laxfjärilar à 150 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 150 g färska champinjoner
  • 1/2 burk kräftstjärtar i saltlake
  • Finhackad dill
  • Sås:
  • 1 dl mellangrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1/2 tsk dragon
  • Tillbehör:
  • Smörfräst spenat
  • Kokt potatis

Gör så här

  1. Börja med såsen. Koka upp grädde, creme fraiche och smulad buljongtärning. Låt det koka på svag värme några minuter. Smaka av med dragon och eventuellt salt och peppar.
  2. Ansa svampen och skiva den. Låt kräftstjärtarna rinna av. Hacka dillen.
  3. Torka laxskivorna så att de är riktigt torra. Salta och peppra dem. Stek dem ca 3 minuter på varje sida i lite matfett. Lägg upp dem på uppläggningsfat och håll dem varma.
  4. Stek svampen i lite matfett tills det knäpper i den. Tillsätt kräftstjärtar och dill. Låt det bara precis bli varmt. Fördela det ovanpå laxen.
  5. Värm såsen och bjud den till laxen tillsammans med potatis och smörfräst spenat.

Kommentarer

Mycket gott! Rekommenderas varmt :) Enkelt att laga men känns som en festrätt. Höga betyg från oss.
Mums, jättegott!!! Kändes festligt men väldigt lätt att göra, såsen va jättegod!!

Liknande recept

@hubbs

Jack Daniels bbq-sås

En mycket god och snabblagad sås som även passar som glaze till grillat. Serveras kall till nöt, fläsk, kyckling eller lax.

@lennali

Jack Daniels glaze

En söt, thaiinspererad glaze som serveras till både grillat kött, lax och kyckling. Den är söt men man serverar en klick Créme Fraiche (bryter…