Fläskfilé ädelost

En lättlagad lyxvariant med fläskfilé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 2 gula lökar
  • 1bit Kvibille (blå) ädelost
  • 5 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Smör alt olja

Gör så här

  1. Pusta och skär upp fläskfilén i 2 cm tjocka puckar. Salta och peppra. Bryn sedan fläskfilén.
  2. Hacka löken halvfint och bryn den mjuk och gyllene.
  3. Lägg ut fläskfilépuckarna i ungsfast form och häll över den brynta löken, fördela jämnt över.
  4. Värm upp grädden och lägg i ädelosten, rör om så att det inte bränns i botten. Låt det precis koka upp och häll såsen över fläskfilén och löken.
  5. In i ugnen 175º i ca 20min, höj sedan till 250º tills du får fin färg, ca 5 min.
  6. Serveras med potatiskroketter

Kommentarer

En ren njutning. Vi satt och åh:ade och mmm:ade hela middagen. Tack för receptet
Mycket gott !! Tackar så möe !!
Tack för kommentarer! är det kanske någon som modifierat receptet och lagt till andra ingredienser?
Riktigt mumsigt! Bytte ut ädelosten mot roquefort och det blev fantastiskt gott! Få ingredienser och enkelt att slänga ihop! Tack :)
Himla gott och enkelt. Barnen älskade det och de äter inte ädelost i vanliga fall.

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr