Fläskfilé i senapssås med sockerärtor och rädisor

Enkel men god gryta. I receptet ska det vara fläskfile men vi gillar kycklingfile bättre så jag bytte ut det. Vi hade en egen grönsallad brevid och lade i alla de andra grönsakerna i grytan. Vi gjorde dubbel sats på allt till 8 pers. Mums! Eva

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 gr fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 ask färska sockerärtor,150 gr
  • 1 påse salladslök
  • 1 knippe rädisor
  • 1 msk olivolja
  • Persilja

Gör så här

  1. 1. Putsa köttet och skär det i skivor. Skala och hacka lök och vitlöken.
  2. 2. Bryn köttet i oljan i en stekpanna. Tillsätt löken och fortsätt bryna någon minut. Krydda med salt och peppar.
  3. 3. Vispa ihop matlagningsgrädden, vatten, kalvfond, senap och majsstärkelse.Blanda ner det tillsammans med köttet.
  4. Låt det koka 3-5 minuter.
  5. 4. Ansa och skölj sockerärtor, salladslök och rädisor. Dela dem i önskad storlek. Skölj och hacka persiljan. Stek grönsakerna mycket hastigt i olivolja, krydda med salt och peppar. Tillsätt persiljan mot sluet av stekningen.
  6. 5. Servera med pressad potatis och grönsakerna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept