Fläskfilé med blomkålscurry

Spännande smaker och mycket nyttigheter!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 700 g
  • Olja till stekning
  • 1 ägg
  • 1 msk färsk ingefära, fint riven
  • 2 dl sesamfrön
  • Blomkålscurry:
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 vitlöksklyftor
  • Olja till stekning
  • 1 tsk curry
  • 2 dl kalvbuljong
  • 5 dl strimlad kinakål
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Ansa filén och skär i 3-4 cm tjocka skivor. Banka ut till ca 1 cm tjocklek.
  2. Skär blomkålen i mindre buketter. Kärna ur chilin och skiva den och vitlöken tunt.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek blomkålen tills den börjar få färg. Tillsätt chili och vitlök och låt fräsa med i någon minut. Krydda med curry och rör om.
  4. Tillsätt buljong och kinakål och låt allt koka i 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Håll grönsakerna varma.
  5. Blanda ägget med ingefäran och vänd filébitarna i blandningen. Vänd sedan i sesamfrön och stek på medelvärme i 2-3 min per sida.
  6. Servera med blomkålscurryn

Kommentarer

Mycket gott!! :) annorlunda..

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…