Fläskfilé med sötsur sås

En klassisk rätt från det kinesiska köket. Gott helt enkelt!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g fläskfilé
  • 1½ msk kinesisk soya
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 röd lök
  • 1 kinesisk vitlök
  • 1 burk skivade vattenkastanjer
  • 3 salladslökar
  • 4 msk rapsolja
  • 1 liten burk ananas
  • Sötsur sås:
  • 1 finhackad charlottenlök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 cm finhackad röd chili
  • 1 dl hönsbuljong
  • 2 msk röd vinäger
  • 2 - 3 msk socker
  • 1 tsk tomatpure
  • 4 msk rapsolja
  • Redning:
  • 2 - 3 tsk potatismjöl utrört i lite vatten

Gör så här

  1. Börja med såsen.
  2. Hacka ananas, charlottenlök, vitlök och chili. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Blanda ner de övriga ingredienserna och låt koka upp. Rör ihop redningen och tillsätt den under omrörning. Låt stå.
  3. Skär fläskfilén i fina tärningar. Blanda kött och soya. Kärna ur paprikorna och skala löken. Skiva vitlöken och skär övriga grönsaker i centimeterstora bitar.
  4. Hetta upp woken och tillsätt hälften av oljan. Bryn vitlöken och tillsätt köttet. woka i ca 1-2 min. Ta upp köttet. Hetta upp resten av oljan och woka grönsakerna ca 1 min. Lägg tillbaka köttet och rör om. Tillsätt den sötsura såsen, rör om, hetta upp och smaka av.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr